2010.04.21

Onsdag redan! herregud vart tar veckorna vägen? Har haft en jätte mysig dag hemma med barnen.
Oliwia och jag passade på att vara ute lite medans Agnes sov. Visst kan Agnes också vara med ute och leka men lite svårt att cykla då hon ska vara med :P Oliwia är en riktig latmask, man ska helst dra henne runt på cykeln för trampa det tänker hon då inte göra haha hon är sötast!

Var och handlade välling, blöjor och ja allt nötvändigt sådant igår. Fy tusan vad dyrt det är! Speciellt med två blöj/välling barn. Så nu måste vi skärpa oss med det här med toalett träningen. Vore ju toppen om hon vore torr innan hon börjar dagis, önska kan man ju alltid :) Skam den som ger sig! Visst hon är bara 2 år men så fort hon kissat en gång i blöjan vill hon byta och det blir ju inte speciellt ekonomiskt i längden. Men tror hon har fått för sigg att det bara går att "ploppa" på toaletten som hon så fint uttrycker sig! >Det här med atyt kissa där funkar inte alls. Det kommer det kommer!! JAG VET!!
har även varit jätte lat med att laga lunch till Agnes, hon är ju trots allt 8 månader nu och behöver ju äta nånting annat än välling. Visst är det bekvämt att fixa en flaska men för oss blir det så att O jätte gärna vill ha välling dagtid med. Och det vill vi ju mer än gårna få bort. Så iaf idag har vi varti jätte duktig med gröt till morgonen (till agnes) lagad lunch & mellanmål. Agnes älskade yougurt (stavas) så det är ju toppen! Måste nog inhandla lite banan idag med och kolla om hon gillar det med, vore himla smidigt mellan mål :) Såhär skulle jag vilja att agnes rutiner med maten såg ut:

5-6: Välling
8-9: Grötfrukost
11.30: Lunch (hemlagad då hon hatar burkmat)
14.30: Mellanmål (fil/yougurt & banan)
17.00: Middag (samma som oss)
19.00: Gröt
20.00: Välling (och förhoppningsvis sova hela natten)

Och för Oliwia:

5-6: Välling (Då Jimmy alltid väcker oss då han påker på jobbet;)
8-9: Yougurt, mjölk och macka
11.30: Lunch
14.30: Yougurt & macka
17.00: middag
20.00: Välling (då även hon förhoppningsvis ska sova för natten)

det känns som om vi inte gör annat än att äta :) haha men det är så jag skulle vilja ha det. Men jag är inte sån som inte kan göra saker en viss tid för att barnen ska sova just då eller äta just då. Jag är inte den som är den :) men försöka någorlunda iaf :)

Ikväll blir det promenad runt stan med bruttorna mina. Jätte gulligt av er att komma hit och gå med mig och hjälpa mig att bli av med mina extra kilon. Vet inte om jag skrivit det men har ju börjat på riktigkt nu med Nutrilett shakes, och det funkar faktiskt rätt bra. känner mig rätt slut och trött emellanåt men det går! Ska bli himla kul på måndag och se om det hänt något med vikten vilket jag tycker det borde ha gjort men vi får väl se :)
Nä man kanske ska börja med någon middag, korvstroganoff och ris bllir det idag. Gott för dem övriga i familjen iaf, trodde det skulle blir jätte jobbigt att stå och göra maten då man inte får äta men det går faktiskt bra!

Hejpa!

2010.04.16

Fredag igen, veckorna bara rusar iväg. Men inte mig emot :) + att vädret är underbart! Hoppas det håller i sig hela helgen nu bara. Hoppas, hoppas hoppas!
Snart ska vi ta tag i städningen så som varje fredag. Skönt att ha det rent och fräscht innan helgen. Inte för att det håller sig fint så pass länge med två små vildar men grunden är iaf fräsch :)
Sen ska vi ut på baksidan och leka lite, snön har nästan tinat bort där nu såå härligt. Lättare att vara på baksidan då man har småbarn eftersom bilarna kör som galningar här + att Oliwia inte direkt är försiktig heller. Så på baksidan kan dom härja fritt vilket är toppen. Ska nog passa på att hänga ut alla sängkläder på vädring med. kan behövas!

Vaken natt inatt igen :S Men så fort frukosten är avklarad så är det glömt igen som tur är :) Små trollen ska sova hos mormor och morfar imorgon, ska blir jätte skönt att få sove en heö natt utan avbrott. men kommer väl vakna titt som tätt iaf. Så imorgon blir det myskväll för mig och älsklignen. Ska bli skoj, var ett tag sen vi gjorde något bara vi två.

Nä det här går inte, skulle egentligen skriva hur mycket som helst här men det är mest tråkigheter så det besparar jag er stackare som läser :P  Så nu ska här städas istället så vi kommer ut nån gång :)

heej

2010.04.12

Måndag idag igen, har haft en jätte mysig helg med familjen <3

I fredags var vi bara hemma och mös på och tog det lugnt. Lördagen spenderades ute på förmiddagen. Jätte härligt väder :) Sen efter middagen for vi ut till Sjö och umgick. Trevligt som alltid! Barnen lekte tills dom somna sittandes :P Söndagen var också en ute dag, jag städade bilen medans Jimmy och Oliwia skottade fram altanen på baksidan.
Gjorde en mindre rolig upptäckt då vi satt på vattnet i garaget dock, en ledning har fröse så det sprutade vatten rätt friskt där ute! Tyckte vi var såå himla noga med att tömma där i höstas men inte tillräckligt tydligen :( sååå kul! Förhoppningsvis är det lätt fixat. Premiär åt glass ute på baksidan med, Oliwia tyckte det var hel mysigt :) Agnes passade på att sova en stund hon så hon missade glassen. Som tur är kommer det ju fler dagar.
Sen blev det lite fika på bondsjö, Jimmy kom med idén att han önskar sig ute möbler i födelsedagspresent vilket dom nappade direkt på, sagt och gjort vi for till Jysk och blev ägare till ett super fint stort bort med 6 stolar till :)
Jätte skoj med nytt! Lånade ju bodils blåa plastmöbel förra sommaren och det är absolut inge fel på det men det känns ju lite roligare med nytt då vi ska göra ny altan :)
Vi avslutade söndagen med middag hos mamma och pappa. Lasagne blev det, hur gott som helst.

Idag blir det öppna, var ett tag sen sist. Oliwia fick bestämma om vi skulle vara hemma och vara ute eller pka dit, inget svårt val enligt henne :P

Så nu ska vi fixa oss innan taxin kommer ;)

2010.04.10

Underbart väder ute idag <3 Tänk vad lite sol kan göra med humöret :)
Har varit ute och lekt lite, såå härlgit att man kan börja vara ute och leka. Längtar sååå tills man kan börja vara ute på baksidan, känns dock väldigt långt borta eftersom det är hur mycket snö som helst där men det kommer :) Det ska ju även byggas ett nytt trall där ute i sommar, det kommer bli toppen!
Härligt att träffa alla på gatan igen, kul med så mycket barn :) Känns som man inte träffat nån under vintern.

Ikväll får vi fin besök från sjö :) Barnen får leka av sig lite! Alltid bra!

Imorgon hoppas vi på lika bra väder så vi kan vara ute. Skulle behöva städa/tvätta bilen och det underlättar ju om det är fin väder :) :)

Nu ska vi börja med maten, blir uppstekt potatis med korv och ägg idag, sååå gott :)

Hejpa!

2010.04.03

Lördag idag men det känns som söndag, sååå skönt med lång ledigt! Alltid mysigare då hela familjen är hemma <3

Igår var vi först upp till Sara, Oscar och Jonna och hälsade på och firade Oscar i efterskott. barnen lekte som bara den och vi surrade av oss lite. Sen hem för mys med familjen. Var även iväg till mamma och fick gardinerna till lekrummet sydda. Tusen tack för det! Så nu måste jag bara köpa sånt där band så jag lätt kan fålla upp dom då dom var rejält myccket för långa men fint blev det :)
Åt god mat sen gick vi ut och lekte en stund, Oliwia tyckte det var super kul att springa i alla vattenpölar och hoppa med pappa från alla snöhögar! Och Agnes var sjäälvklart med hon också.
Våra underbara ungar har kommit på att dom INTE ska sova i tid på kvällarna. Oliwia ska helst vara vaken till 10-11, INTE kul! Agnes likaså..fast det är lite lättare med henne då hon somnar tryggt i egen säng då Oliwia inte gör det.
Man lär sig av sina misstag :P

Idag vet jag inte alls vad det blir, påskharen har varit här med lite ägg :) Så det blir nog till att pyssla lite här på eftermiddagen. Oliwia gillar verkligen att rita! Synd bara att det är överallt innan hon är klar men som sagt hon älskar det!

Imorgon är det mamma dag som står på schemat, ska bli sååå skönt. Eller vad säger du Marica? :)
Sen ska vi även hinna med en middag hos min farmor med hela kusinskaran på pappas sida, det kommer bli trångt i hennes "lilla" tvåa.

Annars då? Har sökt mitt första jobb på ja evigheter, så håll tummarna för mig!!! Bara att hoppas på det bästa. Är verkligen ett jobb som jag tror jag skulle trivas med så hoppas kan man ju alltid. Tänk att mina små bebisar ska börja dagis till hösten, helt sjukt! Men det kommer bli toppen, Oliwia kommer uppskatta det mest skulle jag tro. Där är det ju full fart hela dagarna :) mammas stor skrutt! Hon pratar mer och mer för varje dag nu, gillar att läsa böcker, leka med dockorna sina och framförallt leka doktor :) Och hon har även blivit helt till sig i traktorer och lastbilar :) Och lillskruttan hon kryper för fullt, är överallt och ingenstans :) reser sig även upp mot allt hon får tag i. Det tycker jag inte om då hon är så "tuff" och tror att hon kan stå själv. Så det blir en hel del vurpor och grin, en hjälm kanske vore på sin plats? :) Tiden går alldeles för fort, var ju alldeles nyss vi for ner och lämnade Oliwia hos mamma för att åka ner till bb, ja herregud!!!

Nu ska vi klä oss och gå ut en stund innan vi ska göra någon lunch!
Glad påsk på er!!!

2010.04.01

Första april idag, inte blivit lurad än vad jag vet :P men det kan man ju inte veta helt säkert.
Middag hos mamma och pappa ikväll :) Ska bli mys, Sara och Anton ska också dit! Kommer bli trevligt som alltid.

Haft en himla mysig och lugn dag, lunch med världens bästa & sen dollar, coop. Shit va mycket folk helt sjukt! Lika mycket som då man ska handla till jul. Och alla jobbiga pensionärer som inte tänker på nån annan än dom själva GRRR! Ja herregud, måtte man inte bli likadan då man blir gammal!

Fick ett för tidigt påskägg igår, vi fick målar färg till v-rummet av mamma och pappa. Väldigt uppskattat!! Så nu har vi det vi gör i påsk :) :)

Nu ska vi göra oss klara för middag :)

GLAD PÅSK

RSS 2.0